"Συνοψιζοντας"

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

Φτάνουμε σχεδόν τις δυο βδομάδες απο την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του 15χρονου παιδιού απο τον "γλυκό" ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. Αναβρασμός, διαδηλώσεις, πορείες, συγκρούσεις, εξέγερση. Καίγεται η Ελλάδα απο άκρη σε άκρη και τα συμφέροντα πίσω απο αυτά τα γεγονότα πολλά. Η Κυβέρνηση και τα Μ(έσα) Μ(αζικής) Α(ποχαύνωσης) ΜΑΖΙΚΑ μίλησαν για πράξεις ακρότητας απο άτομα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και οι πολίτες τους άκουσαν. Η πλύση εγκεφάλου που οι πολίτες μαζικά δέχτηκαν αυτές τις 10-11 περίπου μέρες ήταν πρωτοφανείς. Το μίσος για τους αναρχικούς λοιπόν, για αυτή τη μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ζούνε και ελπίζουνε σε έναν καλύτερο κόσμο που σαν βάσεις του θα έχει την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη - την ισότητα και την κοινοκτημοσύνη, ήταν πολύ μεγάλο. Ανέκαθεν οι αναρχικοί και γενικά η αναρχία δεν συνδεόταν με οτιδήποτε καλό καθώς Κυβερνήσεις και Μ.Μ.Ε κατασκευάζανε την κριτική σκέψη και λογική των ανθρώπων γιατί ένας τέτοιος κόσμος, αναρχικός, δεν θα τον σύμφερε διόλου. Δεν θα υπήρχαν μίζες, δεν θα υπήρχε δουλοκρατία, δεν θα μπορούσαν να τρώνε σαν ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ με χρυσά κουτάλια ενω την ίδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι εκεί εξω που δεν έχουν να φάνε ούτε ένα πιάτο φαϊ, δεν θα υπήρχε αστυνομία, δεν θα υπήρχε κρατική/φασιστική καταστολή και τρομονόμοι για να ελέγχουν τους ανθρώπους, την ελεύθερη σκέψη, τις ιδέες, το όραμα.


Έγινε λόγος απο κανάλια για "αγανακτισμένους πολίτες" σε πολλά μέρη της Ελλάδας που πήραν τον νόμο στα χέρια τους και δεν ήταν κανένας άλλος παρα "διμοιρίες" ατόμων του ακροδεξιού χώρου που τα συμβάντα της εξέγερσης ήταν μέλι στο ψωμί τους στο να προσυλίτισουνε "υπνωτισμένους" πολίτες στις ζοφερές και άρρωστες ιδέες τους. Έγινε λόγος(φήμες) επίσεις σε διάφορες πόλεις απο πηγές της αστυνομίας για εισαγώμενους "αναρχικούς" απο άλλες πόλεις με τιγκαρισμένα λεωφορεία και τραίνα που έρχονταν με σκοπό την καταστροφή. Αυτό έγινε για να σπείρουν τον πανικό στους άμοιρους καταστηματάρχες και πολίτες έτσι ώστε να προωθηθεί ο τρομονόμος και κάθε πολίτης να μείνει στο σπίτι του και να μην αντιδράσει, να μην διαμαρτυρηθεί, να μην εξεγερθεί για όλη αυτή την κοινωνική αδικία. Υπήρξαν διάφορα τεχνάσματα που ενισχύουν την εικόνα και το "μεγαλείο" της κρατικής καταστολής.


Τα κανάλια σύνδεσαν την εικόνα των αναρχικών με αύτη των βάνδαλων την ίδια στιγμή που οργανωμένες ομάδες αναρχικών πέρναν την ευθύνη ΜΟΝΟ για καταστροφές σε Αστυνομικά Τμήματα, πολυεθνικές, τράπεζες, ξενόφερτες και μη αλυσίδες καταστημάτων, καταδικάζαν αυτην την γενικευμένη καταστροφή στην περιουσία του λαού που ΚΑΙ αυτή έγινε απο τους προβοκάτορες ακροδεξιούς, ασφαλίτες ντυμένους σε μπάχαλους/βάνδαλους και άλλες παρακρατικές ομάδες. Το να λες οτι είσαι αναρχικός πλεον συνδέται με την τρομοκρατία, με τον βανδαλισμό και με τους κουκουλοφόρους... Αχχ αυτές οι κούκουλες. Πόσο ευκολα μπορούν να κρύψουν την προβοκάτσια και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω απο τα γεγονότα που δείχνουν εδώ και μέρες οι ειδήσεις. Αναρχικός=Κουκουλόφορος, αυτήν την εικόνα έχει πλέον οι συντριπτική πλειοψήφια του λαού την ίδια στιγμή που ο Μάρκος απο EZLN έχει αναφέρει νομίζω την εξής φράση: Κρύψαμε τα πρόσωπα μας για να μας δουν(ίσως και για να ακουστούν οι ιδέες μας). Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ιδέα αυτή, της κουκούλας και να που βρισκόμαστε σήμερα. Το φάσμα των κουκουλοφόρων είναι πολύ ευρύ πλέον και περιλαμβάνει τους μαθητές, τους μετανάστες, τους ανέργους, τους απελπισμένους ανθρώπους. Βαρέθηκα να ακούω πως για κάθε σπασμένη βιτρίνα και κάθε καμένο αμάξι ευθυνεται αναρχικός/αντιεξουσιαστής. ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ, όπως ανάφερε και κάποιος σε ένα blog. Είναι τόσο μεγάλη η αποστροφή μου προς τους δημοσιογράφους(προσοχή! όχι τους ανεξάρτητους) των μεγάλων καναλιών που πλέον έχω πάψει να παρακολουθώ έστω και λίγο ειδήσεις και γενικότερα τηλεόραση απο την δεύτερη κιόλας μέρα των αναταραχών και ενημερώνομαι ΜΟΝΟ απο πηγές αντιπληροφόρησης...

Όπως το 2007 στις πυρκαγίες της Πελλοπονήσου έτσι και τώρα, οι ίδιοι "εμπρηστές" ευθύνονται για αυτήν την εκτεταμένη καταστρόφη που έγινε στις μεγαλουπόλεις. Είναι ικανοί για όλα και έχουν μαζί τους όλα τα μέσα χειραφέτησης του νου και τις κρίσης ώστε να κατευθύνουν τις συνειδήσεις του κόσμου εκει που θέλουν. Το θεμα με τις καταστροφές κατασκευάστηκε έτσι ώστε ο κόσμος όσο τον δυνατόν να βάλει στην άκρη την κρατική δολοφονία του Αλέξη και να ασχοληθεί με τις καταστροφές που γίνονταν και το εξυλαστήριο θύμα για αυτές; Ποιοι άλλοι ξανά απο τους "Αναρχικούς"...


Είδα μαθητικές πορείες, είδα μαθητικές διαδηλώσεις και είδα μίσος και οργή απο τους μαθητές σε διάφορες πόλεις... Γιατί το τόσο μίσος; Γιατί τους στερήσατε την ελευθερία και το όραμα, την διμιουργηκότητα στην ζωή τους, το μέλλον τους. Η καταπίεση είχε φτάσει στο απροχώρητο και το ξέσπασμα θυμού και οργής ήταν ανεξέλεγκτο. Οι ενέργειες τους δεν ήταν πατροναρισμένες απο νεόλαιες αριστερών κομμάτων όπως θέλουν να πουν μερικοί, παρόλαυτα υπήρχαν συνεχώς και απροκάλυπτα εισροές στις πορείες απο νεολαία, κοινώς μισητή σε όλους, αριστερού κόμματος οπού και εκεί φάνηκε και το δικό τους "δημοκρατικό πρόσωπο". Πλεόν κουκούλες δεν φορούσαν μόνο οι "Αναρχικοί" αλλα και μικροί μαθητές, μαθητές λυκείων και γυμνασίων που "κατεδάφισαν" ολόκληρα αστυνομίκα τμήματα είτε ξέραν τον λόγο για τις πράξεις τους είτε όχι. Αυτά τα παιδία που στις προεκλογίκες τους συγκεντρώσεις/εκστρατίες τα στολίζουν με διάφορες φράσεις όπως το μέλλον της ελλάδας και άλλες τέτοιες πίπες τώρα τα είπατε κολόπαιδα και αλήτες. Αλητες και κολόπαιδα είναι όλοι αυτοί που συγκροτούν κυβερνήσεις κατα καιρούς και στερήσανε όλα τα παραπάνω απο αυτά τα λαμπρά παιδιά. Αυτά τα παιδιά θα σας κάψουν και θα σας φάνε ζωντανούς καθώς μάθανε 'Η μάλλον τους μάθατε πως ο δρόμος της εξέγερσης καταλίγει να είναι βιάιος για να είναι πιο ηχηρός και έτσι θα αντιδρούνε απο δω και στο εξής.
Όσο αφορά τώρα το πλιάτσικο ήταν φύσική εξέλιξη/αντίδραση μιάς και ο καταγεσισμός των διαφημήσεων σε τηλεώραση, ράδιο κτλ κτλ σε προτρέπει στον καταναλωτισμό και απο την στιγμή που υπάρχει τόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εκεί έξω η μόνη λύση/διέξοδος αποδείχτηκε το κλέψιμο και σε αυτό εντάσσονταν και έλληνες, όχι μονο μετανάστες όπως ήθελαν να μας προβάλλουν. Υπήρξαν αναφόρες ότι αναρχικοί οργάνωσαν "ομάδες περιφρούρησης" των μαγαζιών και γενικότερα των μικρών καταστημάτων και κυνηγούσαν αυτούς που πήγαιναν να κλέψουν.

Συνοψίζοντας θα ήθελα να πώ πως όλοι αυτοί συμμετείχαν σε αυτή την έξοχη εξέγερση ενάντια σε ένα καθεστώς τρομολαγνίας, κρατικής τρομοκρατίας, καταπίεσης. Το σκηνικό πλέον πρέπει να ανατραπεί και να διακατέχεται απο διμιουργηκότητα και ριζοσπαστικές ιδέες και αντιλήψεις. Όλοι αυτοί δεν ήταν ενάντια της κυβέρνησης του Καραμανλή αλλά ενάντια σε κάθε κυβέρνησης και του δημοκρατικού πολιτεύματος όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Κάθε κυβέρνηση κουβαλάει τα ίδια χαρακτηριστικά που έχω αναφέρει παραπάνω. Αργά ή γρήγορα, δυστυχώς, ίσως ξεχαστεί το όλο θέμα και οι αγώνες καταπνιγούν απο τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων για ένα "καλύτερο" αύριο, είναι κάτι που απεύχομαι με όλη μου την καρδία. Ίσως όμως ο κόσμος κλονήστικε τόσο που ξύπνησε απο την αδράνεια που τον είχε εγκλωβισμένο στην <<και καλά>> χαρούμενη και ικανοποιητική ζωούλα του. Εγώ θα συνεχίσω να μάχομαι ενάντια σε κάθε αδικία και θα είμαι σε κάθε αγώνα για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ άυριο, πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και πιο ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, πιο ΕΛΕΥΘΕΡΟ όπως το φαντάζομαι εγώ και πολλοί χιλιάδες ακόμα...!Στα Οδοφράγματα Λοιπόν!
!A Las Barricadas!

Δεν υπάρχουν σχόλια: