οταν Η Αγαπη Προς Τα Ζωα Ονομαζεται Τρομοκρατια...

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008


Τον Αύγουστο του 1974 "συγκροτείται" στην Μεγάλη Βρετανία η περιβαντολλογική ακτιβιστική οργάνωση για την προστασία και απελευθέρωση των ζώων από τις μακάβριες συνθήκες που βιώνουν. Είτε αυτά λέγονται πειραματόζωα, είτε "μελλοντικά μπιφτέκια", είτε μελλοντικές γούνες για τις ψωριάρες νεόπλουτες μεγαλοκυρίες, όλα αυτά τα ζώα έχουν ψυχή και το δικαίωμα όπως όλοι μας για ζωή. Άλλωστε μικρές και διακριτικές είναι οι γραμμές που μας χωρίζουν από αυτά.


Η Animal Liberation Front(ALF) έχει ενεργούς "πυρήνες" σε πάνω από 38 χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ευρώπη, Ασία κ.α. Τα στοιχεία της (πράσινης)αναρχικής ιδεολογίας δεν λείπουν από αυτή, στην "οργάνωση" δεν υπήρξε και δεν υπάρχει μια ιεραρχία, κανένας "κανόνας/νόμος" ο καθένας θα μπορούσε να απαρτίζει την ALF αρκεί, για προφανείς λόγους, να είναι χορτοφάγοι και να πραγματοποιούν δράσεις σύμφωνες με αυτές της ALF.





Το όνομα Animal Liberation Front χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο το κόσμο ανάμεσα σε ακτιβιστές με τους ίδιους στόχους και δράσεις σε σχέση με τα δικαιώματα των ζώων. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν την απελευθέρωση ζώων από εργαστήρια και φάρμες εξαγωγής γούνας, σαμποτάζ σε εγκαταστάσεις που είναι αναμιγμένες σε πειράματα ζώων κτλ. Αν οι δράσεις αυτές όμως περιλαμβάνουν και χρήση βίας ενάντια σε ανθρώπους όπως π.χ φύλακες εγκαταστάσεων τότε η δράση δεν συμβαδίζει με τα λεγόμενα της ALF.





Παρακάτω σας παραθέτω κάποια ωραία βίντεο γύρω απ τις δράσεις της ALF ανα τον κόσμο.







και ένα μακάβριο βίντεο απ την σοκαριστική ταινία/ντοκιμαντέρ "Fast Food Nation" σχετικά με την επεξεργασία των αγελάδων στο στάδιο της σφαγής...




Οι "στόχοι" της ALF είναι οι εξής

  • 1ον Να προκαλέσουν υλικές/οικονομικές ζημιές σε αυτούς που βγάζουν κέρδος από την δυστυχία, άσχημη μεταχείριση και εκμετάλλευση των ζώων.

  • 2ον Να ελευθερώνουν τα ζώα από μέρη άσχημης μεταχείρισης/εκμετάλλευσης όπως εργαστήρια, εργοστασιακές φάρμες, φάρμες για την εξαγωγή της γούνας κτλ. και τοποθέτηση τους σε όμορφα και φιλόξενα μέρη όπου θα μπορέσουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, ελεύθερα πλέον από το μαρτύριο.

  • 3ον Να αποκαλύψουν το τρόμο και την φρικαλεότητα που ασκείται ενάντια στα ζώα πίσω από κλειδωμένα κλουβιά και πόρτες, με το να ενεργούν με δράσεις μη-βίαιες και απελευθερώσεις.

  • 4ον Να παίρνουν όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις έτσι ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός σε κανένα ζώο ή άνθρωπο.
    Για κάποιους ωστόσο αυτές οι τόσο ανθρώπινες απόψεις και δράσεις μοιάζουν εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές. Τον Ιανουάριο του 2005 η Αμερική, αν μη τι άλλο, κατατάσσει την ALF σε ισχυρό τρομοκρατικό πυρήνα και τους τοποθετεί σε μια καινούρια κατηγορία, τους "οικολογικούς τρομοκράτες"(eco-terrorists).

Πιστεύω πως το σύνθημα "Το πάθος για τη λευτεριά - Είναι δυνατότερο από όλα τα κελία" ταιριάζει εξίσου γάντι στο όλο σκηνικό.

Τέλος θέλω να θυμάστε πως ακόμη και πολλοί από μας που δεν είμαστε χορτοφάγοι είναι καλό και συνετό να μην είμαστε "άπληστοι" στο θέμα του φαγητού. Να τρώμε τόσο όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας για να "είμαστε στα πόδια μας".




Πηγές: Wikipedia, Internet

4 σχόλια:

Αυτόχθονας είπε...

Φιλε Black Dot πολυ ενδιαφερον το αρθρο σου.To συγκεκριμενο κινημα φαινεται αυθεντικο αλλα,κατα την αποψη μου παντα, αν δουμε την μεγαλυτερη εικονα των περιβαλλοντικων οργανωσεων υπαρχει μεγαλο προβλημα.Αν θελεις διαβασε το σχετικο αρθρο μου καθως εχω ψαξει και εγω αρκετα το θεμα.Ειναι πολυ μεγαλες δυστηχως οι απατες και οι ψευτοκινητοποιησεις που γινονται απο τις μεγαλυτερες ''Περιβαλλοντικες Οργανωσεις'' αν μπορεις να τις πεις ετσι.
http://aftoxthonas.blogspot.com/2008/11/blog-post_04.html
To λινκ αυτο βγαζει στο αρθρο μου.

Αυτόχθονας είπε...

Σημερα ανακαλυψα κατι πολυ σοκαριστικο οσ' αναφορα τα ζωα και την κακομεταχειριση τους.Αν ενδιαφερεσαι μπορεις να μπεις εδω(http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp ) και να διαβασεις τα κειμενα αλλα κυριως να δεις το video το οποιο ειναι πραγματικα απιστευτο αλλ και πολυ βιαιο.Για να σου δωσω μια ιδεα ειναι παρμενα απο δυο δημοσιογραφους οι οποιοι μπηκαν κρυφα σε μια φαρμα και ειδαν πως η γουνα παιρνεται απο τα ζωα ενω αυτα ειναι αομα ζωντανα...
Αν θεσ δες το και πες μου την αποψη σου.

Αυτόχθονας είπε...

To link που δεν φαινεται απο πανω ολοκληρο ειναι
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/
index.asp

Unknown είπε...

Γεια χαρά φίλε Άκη με λένε Γιάννη, χαίρομαι πολύ που παρακολουθείς το blog μου.

Πέρασα τυχαία απο το blog σου, να σου ξεκαθαρίσω καταρχάς ότι δεν ανήκω σε κάποια αντιεξουσιαστική ομάδα ή σε κάποιο ευρύτερο αναρχικό χώρο.

Πιστεύω ότι το άτομο απο μόνο του, με την γνώση, την παιδεία και την πίστη του μπορεί να φτιάξει τις συνθηκές εκείνες για την αλλαγή της κοινωνίας και την ανατροπή της κατεστημένης νοοτροπίας.

Αν το άτομο σκεφτεί ότι ο εχθρός δεν είναι μόνο εξω αλλά και μέσα του, τότε μπορεί να αντισταθεί και να ανατρέψει λογικές και πρακτικές της κάθε εξουσίας.

Το θέμα φίλε μου είναι ότι πλέον στην εποχή μας καθορίζει την πολιτική δράση τα ΜΜΑ(Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης), αν κοιτάξεις σε ένα ποστ που έχω κάνει θα βρείς πιο αναλυτικά την άποψη μου.

Πιστεύω φίλε ότι το blog σου είναι πάρα πολύ καλό αλλά πρόσεχε μην πέσεις και εσύ στην λούμπα των οργανωμένων αντιεξουσιαστών, εκείνων που και καλά κάνουν επαναστατικές ενέργειες όχι σε ώφελος της κοινωνίας αλλά για το κομμάτι τους.

Γιατί η επανάσταση δεν πρέπει να είναι οργανωμένη πρέπει να είναι άναρχη και αυτόνομη.

Σε χαιρετώ απο την Ζάκυνθο και θα τα ξαναπούμε.

Χάρηκα για την γνωριμία