"Η βια γενναει βια και ο Εγκλεισμος Παρανοια"

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008
Image and video hosting by TinyPic
Με αιτήματα όπως η μείωση ορίου έκτισης της ποινής, καλυτέρευση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης και αποσυμφόρηση των φυλακών ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου απεργία πείνας. Αποτελεί μια μαζική και δυναμική πρωτοβουλία από τρόφιμους των "σωφρονιστικών ιδρυμάτων" σε 21 φυλακές της Ελλάδας, επίσεις οι κρατούμενοι στις φυλακές ανηλίκων δίνουν και αυτοί βροντερό παρόν στο όλο εγχείρημα. Το σύνολο των "απεργών" φτάνει τους 4.805(!)

Με σύνθημα “οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας, συναυλία αλληλεγγύης για τους έγκλειστους στις φυλακές. Στη συναυλία συμμετείχαν εκτός των άλλων οι Magic de Spell, Ρόδες, Φοίβος Δεληβοριάς, ο Ζορζ Πιλαλί, ο Μανώλης Φάμελος και οι Locomondo. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη.

Image and video hosting by TinyPic


Παράλληλα στις 13 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη πραγματοποιείται στην Αθήνα πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων από μέλη του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Το κάλεσμα είναι μαζικό. Η πορεία θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, στις 6 το απόγευμα.

Υψώνοντας τη φωνή τους για πρώτη φορά με τόσο μαζικό, συγκροτημένο και αποφασιστικό τρόπο, δεν απευθύνονται μόνο στην ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης αλλά και σε όλη την κοινωνία. Οφείλουμε να τους ακούσουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους. INDY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: