Εισαγωγη στην "Γενια του Χαους".

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ακούμε συνεχώς για την περίφημη πλέον "Γενιά των 700ευρώ" η οποία αποτελείτε κυρίως απο ανθρώπους ηλικίας 25 με 35 χρονών. Τα οικονομικά καθώς και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτή η "γενιά" είναι μεγάλα. Η παθητικότητα ωστόσο αυτής μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις είναι, παραδόξως, επίσεις πολύ μεγάλη. Δεν έχουν γίνει ουσιαστικές κινήσεις έτσι ώστε να ανατραπεί αυτό το σκηνικό της μιζέριας και της φτώχειας που φέρνει μαζί της την περιθωριοποίηση στο όλο σύνολο αυτών των ανθρώπων, την "κακεντρέχεια" ανάμεσα στα άτομα που την απαρτίζουν, την εσωστρέφεια στα άτομα που την απαρτίζουν, το "σύστημα συμφερόντων" που κακώς αποτελεί πλεόν τον ακρογωνιαίο λίθο της υπάρξης τους και δυστυχώς ακόμη και την διακοπή εστώ και της λίγης ανιδιοτέλειας που στην τελική μας χαρακτιρίζει ως ανθρώπους. Δεν ακούμε ωστόσο τίποτα για την "Γενιά του Χάους"....

Η "Γενιά του Χάους" όπως την αποκαλώ εγώ είναι η γενιά μου, με τις ηλικίες 16 εώς 20 να εντάσσονται σε αυτή. Αυτή η γενιά ουσιαστικά λοιπόν αποτελεί τον "πρόδρομο" της γενιάς των 700 ευρώ.

Η συντριπτικη πλειοψηφία των νέων σήμερα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως αδρανείς. Με μοναδικές έννοιες μηχανές-γκόμενες-λευτά-καφές-ακριβά ρούχα-lifestyle που η κοινωνία για την ένταξη τους απαιτεί, η γενική εικόνα που βγαίνει απο αυτή τη συσχέτιση είναι τουλάχιστον μακάβρια ξέρωντας όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι ανα τον κόσμο με τα "οικονομικά κραχ" και την φτώχεια, τις άσχημες περιβαλλοντολογικές συνθήκες που ο πλανήτης μας βρίσκεται, τους πόλεμους κτλ.

Ήρθε ο καιρός να γίνουν προσπάθειες απο όλους μας για την αφύπνηση των νέων. Με το μέλλον να προδιαγράφεται ζοφερό οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι άμεσες και να χαρακτηρίζονται απο ριζοσπαστικότιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: